Foto: Saltenposten v/Sylvia Bredal

Like før kommunestyremøtet i Fauske kommune startet i slutten av juni, ble kommunestyrerepresentant og daglig leder Ketil Skår hos oss i Rørlegger’n Fauske overrasket med kommunens næringspris. Næringsprisen for 2017 ble tildelt på bakgrunn av  engasjementet, viljen til å se muligheter, og hvordan vi sikrer arbeidsplasser i kommunen.

Fra pressemeldingen i forbindelse med næringsprisen:

Særlig er arbeidet med å utdanne nye rørleggere trukket frem som grunnlag for næringsprisen.

Da daglig leder Ketil Skår  stilte til kommunestyremøte torsdag morgen 21. juni, ante han ingenting om overraskelsen som ventet han og bedriften han har ledet gjennom 17 år sammen med sin bror, Jørn Are Skår. Før møtestart ga ordfører Jørn Stene Fauske kommunes næringspris til Rørlegger’n Fauske.

Rørleggerbedriften med 30 medarbeidere har vokst jevnt og trutt siden etableringen i 2001, og er i dag en solid aktør med hele Salten som nedslagsfelt.

– Vi har vært med på en spennende reise siden oppstarten. Den teknologiske utviklingen har gått med rekordfart, i takt med markedet vi jobber i. I dag er vi store på byggeprosjekter, og holder for tiden på med skole- og industribygg, smoltanlegg, boligblokker og boliger. Dette er fordelt ut over alle kommuner i Salten, forteller Ketil Skår.

Utvikler talenter

Rørlegger’n Fauske har også en 400 kvm stor interiørbutikk på Fauske med både kjøkken og ildsteder, i tillegg til baderomsmøbler og sanitærutstyr.

– Det er viktig for oss å ha flere ben å stå på. Slik sikrer vi at bedriften vår eksisterer også i morgen. Slik skaper vi også nye arbeidsplasser, understreker han, og legger til at å utvikle nye talenter alltid har ligget hans hjerte nært.
Denne mandagen er det en ny, stor dag hos Rørlegger´n Fauske, da starter to nye lærlinger sin læretid i fauskebedriften. Hvor mange rørleggerlærlinger som har blitt fullblods rørleggere og dyktige fagfolk i rørleggerbedriften, har ikke Ketil tall på. Men bedriften har hatt lærlinger hvert år siden etableringen i 2001.

– Det er menneskene og hver enkelt sin innsats i bedriften vår som gjør at kunne motta en slik hedersbevisning som denne, forteller Ketil.

To brødre

Brødrene Ketil og Jørn Are Skår driver Rørlegger’n Fauske sammen, de samarbeider tett og utfyller hverandre. Jørn Are er rørleggermester og fagmann på sin hals. Å være både brødre og kompanjonger, kan være utfordrende, men brødrene Skår har funnet en fin balanse mellom rollene.

– Det er nok forskjellighetene våre som gjør at vi har lyktes med å bygge Rørlegger’n Fauske til den bedriften vi er i dag. Det er også våre kompletterende personligheter og kompetanse som skal bidra til å utvikle bedriften vår til å bli enda bedre fremover, sier Ketil Skår engasjert.

Stort engasjement

For Ketil Skår er engasjement en stor drivkraft. Engasjementet tar han både ut som representant for Høyre i kommunestyret, for idrettslaget Fauske Sprint, BRUS (Bodøregionens utviklingsselskap), familien og andre nære relasjoner. Engasjementet har ført til at Ketil, Jørn Are og flere medarbeidere fra Rørlegger’n kunne motta både diplom, blomster og glasskunst laget i Sulitjelma fra ordføreren sist uke.

Ordfører Jørn Stene i Fauske kommune hadde holdt kortene tett til brystet, og alle hadde fått beskjed om å holde utmerkelsen hemmelig, også medarbeiderne hos Rørlegger’n Fauske som deltok på prisutdelingen.

– Det var stort å motta næringsprisen, både for meg og Jørn Are. Jeg ble veldig rørt og stolt, forteller Ketil. – Det gir oss stor inspirasjon til å bli enda bedre og å utvikle oss videre!

Privacy Preference Center