Vannbåren varme og varmepumper

Du kan spare betydelige beløp på oppvarming med riktig oppvarmingsløsning. Samtidig får du en mer komfortabel bolig eller næringsbygg, og du blir mer miljøvennlig.

Det er mye å hente på å oppgradere oppvarmingsløsningen, både i boliger og næringsbygg. Det finnes mange gode løsninger for varme både om du bygger nytt eller skal renovere.

Hvilken løsning som passer best avhenger av selve bygget, beliggenhet, grunnforhold og klima. Ikke minst er hvor mye du vil investere i varmeløsningen en avgjørende faktor når du skal velge.

Vannbåren gulvvarme

Om du ønsker en oppvarmingsløsning som gir behagelig varme, gir behagelig og godt inneklima og er allergivennlig, er vannbåren gulvvarme riktig løsning for deg.

Vannbåren gulvvarme er en godt utprøvd oppvarmingsløsning som blir stadig mer populær i både boliger og næringsbygg. Vannbåren gulvvarme er en fleksibel løsning som du kan kobles til ulike varmekilder, som blant annet varmepumpe og el-kolbe.

Fordeler med vannbåren gulvvarme:

  • Behagelig og jevn varme gir god komfort
  • Hygienisk og allergivennlig, forhindrer forbrenning og transport av støv
  • Trygg og driftssikker
  • Frihet til å møblere slik du ønsker
  • Miljøvennlig med fleksibel varmekilde (varmepumpe etc.)
  • Økonomisk løsning i kombinasjon med varmepumpe
  • Passer både i nye bygg og ved renovering
  • Lavtbyggende løsning gjør vannbåren gulvvarme høyaktuell også ved renovering
  • Velg overflate etter ønske – parkett, flis, stein, gulvbelegg
  • Digital styring

Ønsker du vannbåren varme, ta kontakt med oss for befaring og uforpliktende tilbud

Varmepumper

En varmepumpe lar deg utnytte varmen og energien i bakken, i fjellet, i sjøen eller i luften til å varme opp boliger og bygg. Derfor er en varmepumpe en miljøvennlig oppvarmingsløsning, særlig i kombinasjon med vannbåren gulvvarme eller radiatorer.

Generelt kan vi si at for 1 kWh med tilført energi (elektrisitet), leverer en varmepumpe normalt mellom 2 og 5 kWh med varmeenergi. Dette avhenger både av utetemperatur og type varmepumpe.

Et varmepumpesystem kan redusere behovet for tilført energi med 40 til 80 prosent, sammenlignet med en oppvarmingsløsning som er basert på på elektrisitet, gass, olje, bioenergi eller fjernvarme. Varmepumpe er også en økonomisk løsning, siden du får varmet opp med lavere kostnad, enn for eksempel panelovner til oppvarming.

Vi har spesialisert oss på væske/vann og luft/vann varmepumper og har lang erfaring med å levere både til boliger og næringsbygg.

Ønsker du en varmepumpeløsning, ta kontakt med oss for befaring og uforpliktende tilbud